Ligging

DE KANAALZONE,
HET MEEST TRENDY
GEBIED VAN BRUSSEL

Als er één gebied in Brussel is dat de krantenkoppen haalt, dan is het wel het kanaalgebied. Het is opgenomen in het "Kanaalplan" en is 14 km lang en doorkruist het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via zeven gemeenten.

De ontwikkeling van deze zone is gebaseerd op 3 fundamentele pijlers: het tegemoetkomen aan de behoefte aan huisvesting na de demografische bloei die de hoofdstad doormaakt, het behouden van de economische activiteit als de drijvende kracht van de zone en het bieden van kwalitatief hoogwaardige openbare ruimten.

Met andere woorden, deze Kanaalzone profiteert echt van een opmerkelijke ondersteuning en dynamiek met het oog op een drastische en optimale ontwikkeling.

Willebroekkaai
Akenkaai
Brussel

ROND CANAL WHARF,
ZET DE WIJK
ZIJN MOOIE MUTATIE VOORT...

Het nieuwe Beco Park, gelegen aan de oevers tegenover ons project.

Dit project van 28.000 m² is een brede promenade die de wandelaar leidt naar recreatiegebieden: sportterreinen, een grote tuin met banken, tafels, zandbak en waterspellen, een skatepark, grote gazons en houten terrassen.

De voetgangersbrug ‘Suzan Daniel’ door Beliris.

Ter hoogte van Tour & Taxis verbindt de brug de Willebroekkaai met de de Havenlaan en heeft een lengte van meer dan 60 m. De brug wordt geplaatst in april 2021. Deze wordt met het oog op de veiligheid van de gebruikers opgesplitst in twee delen: een 6 meter brede fiets- en voetgangerszone, volledig afgescheiden van de rijweg voor het openbaar vervoer.

De reconversie van de site van Tour & Taxis met een totale oppervlakte van 45 hectare.

De ambitie is om een voorbeeldige duurzame wijk te ontwikkelen. Alle activiteiten en projecten zullen draaien om een openbaar park dat het grootste stadspark van Brussel zal zijn sinds de 19de eeuw.

De aanwezigheid van het toekomstige Museum voor Moderne Kunst, Kanal – Centre Pompidou.

Het zal een ander, open en nieuwsgierig publiek naar de wijk brengen en zal de grootste culturele instelling van Brussel worden, met 35.000 m² gewijd aan artistieke creatie in al haar vormen. De definitieve opening vindt plaats tussen 2022 en 2023.

De ontwikkeling van tal van woonwijken, winkels en servicewijken.

Het Kanaalplan stelt een potentieel vast voor de creatie van 25.000 wooneenheden en 7.500 banen, evenals meer dan 200 ha openbare ruimte. Het programma richt zich op een mix van stedelijke functies, economische versterking en productieve activiteiten en het creëren van woningen om aan de behoeften van de bevolking te voldoen.

ONDER HAAR TROEVEN IS MOBILITEIT ONGETWIJFELD HAAR GROOTSTE TROEF

 • Met de fiets

  Aan de kant van de Willebroekkaai heeft u een breed fietspad dat van het centrum naar Canal Wharf loopt. Aan de kant van de Akenkaai loopt een ander fietspad langs het kanaal en verbindt Canal Wharf direct met de Dansaertwijk. En als je geen fiets hebt, is er een Villo! station aan de voet van het gebouw.

 • Met het openbaar vervoer

  De metro- (lijnen 2 en 6) en tramhalte (lijn 51) Ijzer ligt op 10 minuten lopen van de Canal Wharf. Dit geeft u toegang tot het volledige openbaar vervoersnetwerk van Brussel.

 • Met de auto

  U heeft een directe uitgang van de Brusselse ring naar uw garage in Canal Wharf. De ring is in enkele minuten te bereiken en brengt u in ongeveer 20 minuten rechtstreeks naar Brussels National Airport.

 • Met de trein

  Het Noordstation ligt op 8 minuten loopafstand (650 m). Vanuit dit station heeft u direct toegang tot het Zuidstation, vanwaar de Thalys-, TGV- en Eurostar-lijnen u naar Parijs, Lille, Amsterdam, Londen of Keulen brengen. Er vertrekken ook trams van het Noordstation naar het centrum van de stad.

Contactez-nous
+32 2 226 23 00