Concept

CANAL WHARF,
EEN TRENDY BENADERING
VAN HET STEDELIJK ONTWERP

CANAL WHARF is de perfecte schakel tussen het centrum van Brussel en de gerevitaliseerde kanaalwijk.
Gestructureerd in 4 gebouwen rond een bijzonder origineel groen eiland, biedt dit complex, aan de oever van het kanaal, 253 moderne, lichte, ruime en zeer comfortabele appartementen.

Het complex wordt in twee fasen gebouwd.

Fase 01

De eerste fase, twee gebouwen van 132 appartementen (Wharf A en Wharf B), is voltooid, opgeleverd en met groot succes op de markt gebracht. Wharf A ligt aan de kant van de Akenkaai en Wharf B ligt parallel aan de Willebroekkaai.

Fase 02

De tweede fase, twee gebouwen met 121 appartementen (Wharf C en Wharf D), is nu te koop. Wharf C ligt loodrecht op de Willebroekkaai en Wharf D parallel aan de Akenkaai met uitzicht op het kanaal.

CANAL WHARF,
INVESTEER IN DE TOEKOMST

Op loopafstand vindt u de trendy boetieks van de Antoine Dansaertstraat, maar ook die van de Nieuwstraat en City2, de restaurants van het Sint-Katelijneplein of die van de Grote Markt, de keuze is groot...
Het Museum voor Moderne Kunst, Kanal Centre Pompidou, bevindt zich ook aan het einde van de Akenkaai.
Deze wijk, die deel uitmaakt van het "Kanaalplan", zit vol met nieuwe projecten, de aanleg van het Becopark aan de tegenoverliggende oevers, de verbouwing van de site van Tour & Taxis, de Suzan Daniel brug, om nog maar te zwijgen van de diensten, winkels en andere residentiële ontwikkelingen die deze wijk een zekere dynamiek zullen geven.

CANAL WHARF, HET WERK VAN EEN TRIO VAN GERENOMMEERDE ARCHITECTEN

Het ontwerp van het project Canal Wharf is toevertrouwd aan 3 gerenommeerde Belgische architectenbureaus:

 • Stéphane Beel

  die de hele site coördineert. Stéphane Beel, een bekende Gentse architect van internationale faam, is een van de vertegenwoordigers van de "Nieuwe Eenvoud" architectuurbeweging die zich sinds het einde van de jaren negentig in België ontwikkelt. Deze beweging pleit voor een vorm van minimalisme, zelfs deconstructivisme, om gebouwen met eenvoudige en zuivere lijnen te presenteren.

 • Architectes Associés

  onder leiding van Marc Lacour en Sabine Leribaux. Een bureau dat altijd bijzondere aandacht heeft gehad voor de gemeenschapsaspecten van architectuurprojecten en hun interactie met de economische, sociale en culturele realiteit van hun stedelijke omgeving.

 • 51N4E

  onder leiding van Johan Anrys en Freek Persyn, die een solide reputatie hebben opgebouwd op het gebied van design. Sociale en stedelijke transformaties staan centraal in hun aanpak en ze hebben strategisch nagedacht over de toekomstvisie op de ontwikkeling van de stedelijke ruimte.

Elke architect heeft daarom gewerkt op basis van een gemeenschappelijk bestek, inclusief de te volgen regels op het gebied van afwerking, materiaalkeuze, indeling van de balkons of de vorm van de kaden.
Dankzij het coördinatiewerk van Stéphane Beel ontstaat er een echte harmonie uit het geheel, die tot uiting komt in de gestileerde architectuur, de keuze van de texturen en het huwelijk van de kleuren.

Aan de buitenzijde toont elke gevel van de 4 gebouwen zijn eigen identiteit, met een specifieke lijn, een gevelkleur en verschillende materialen die de visie van de betrokken architect uitdrukken.
Binnenin is het geheel bijzonder consistent met de nadruk op wit en pastelkleuren.

Conception :

 • Wharf A: Stéphane Beel

 • Wharf B: 51N4E

 • Wharf C: Architectes Associés

 • Wharf D: Stéphane Beel

 • Wharf A: Stéphane Beel

 • Wharf B: 51N4E

 • Wharf C: Architectes Associés

 • Wharf D: Stéphane Beel

Contactez-nous
+32 2 226 23 00